Vôňa bergamotu vás zbaví napätia.

Vďaka svojim upokojujúcim a povznášajúcim schopnostiam je bergamotový olej /Citrus bergamia/ jedným z najobľúbenejších olejčekov. Dokáže rozptýliť úzkostné pocity a v beauty priemysle je vyhľadávaný pre svoje čistiace účinky.

Bergamot je najcitlivejší spomedzi citrusových rastlín, nakoľko si vyžaduje mimoriadne prosperujúcu klímu aj pôdu. Jeho účinky sú už po dlhé roky ospevované všade vo svete. Taliani používajú olej Bergamot na zníženie pocitu stresu, na upokojenie a omladenie pleti. V Grécku sa zase ešte nezrelé ovocie používa ako sladké mäso, ktoré sa konzumuje lyžičkou ako dezert alebo v kombinácii s kávou.

Upokojenie tela aj duše

Esenciálny bergamotový olej je medzi citrusovými olejmi jedinečný aj vďaka svojej schopnosti upokojiť a povzniesť myseľ, čo z neho robí cenného pomocníka pri úzkostných pocitoch, či smútku. V kozmetickom priemysle je využívaný najmä kvôli priaznivým účinkom na pokožku-čistí a zároveň upokojuje pleť.

Do difuzéra i čaju

  • difúzny olej Bergamot možno použiť kdekoľvek, kde je zvýšená úroveň stresu alebo napätia, kde prináša okamžité uvoľnenie- či je to už v práci, v kancelárii, v školskej triede, alebo doma;
  • pri sprchovaní si pár kvapiek aplikujte na pokožku a hlboko vdychujte, aby ste zakúsili jeho upokojujúcu omamnú vôňu a zároveň si vychutnali jej očisťujúce účinky;
  • jednu až dve kvapky olejčeka pridajte do vášho obľúbeného čistiaceho prostriedku starostlivosti o pleť;
  • vymeňte svoju pravidelnú šálku životabudiča /kávy alebo čaju/ za čaj s prídavkom bergamotnového oleja;
  • večer pred spánkom aplikujte olejček na chodidlá, alebo ho použite spolu s frakcionovaným kokosovým olejom doTERRA- dosiahnete tak mimoriadne upokojujúcu a uvoľňujúcu masáž, ktorá po celom dni dobre padne a pomôže odbúrať nehromadený stres…

Mnohé spôsoby použitia

Bergamotový olej možno zužitkovať nasledovne:

  • Difúzia: Použite tri až štyri kvapky do difuzéra podľa vášho výberu;
  • Vnútorné použitie: Zrieďte jednu kvapku 4 fl. oz. kvapaliny;
  • Lokálne použitie: Naneste jednu až dve kvapky na požadované miesto na pokožke. Aby ste minimalizovali akúkoľvek citlivosť na pokožku, olejček môžete zriediť.

Bezpečnosť na prvom mieste

V niektorých prípadoch sa môže objaviť zvýšená citlivosť pokožky. Ak ste tehotná, dojčíte alebo ste pod dohľadom lekára, obráťte sa na svojho lekára. Vyvarujte sa kontaktu s očami, a citlivými oblasťami. Vyhnite sa slnečnému žiareniu a UV lúčom najmenej 12 hodín po aplikácii produktu. Uchovávajte mimo dosahu detí.

DOTERRA BERGAMOT V KOCKE:

Hlavné benefity

  • Upokojujúca a utišujúca aróma
  • Napomáha k čistej a zdravej pleti
  • Často sa používa pri masážnej terapii pre svoje upokojujúce účinky

Aromatický popis:    citrus, korenie, s ľahkými kvetinovými tónmi

Metóda zberu:          lisované za studena

Časť rastliny:            kôra bergamotu (šupka)

Hlavné zložky:          limonén, linalylacetát, linalool, terpinén

Sensei.sk

Máte otázky, alebo potrebujete poradiť ?

Napíšte nám. Na Vaše otázky odpovie naša terapeutka TČM, výživová poradkyňa a poradkyňa v oblasti éterických olejov a výživových doplnkov Jana Dubová Kráľová.

Všetky výsledky