Zdravie z prírody ukryté vo fľaštičke.

Aromaterapia sa dnes používa pri liečbe mnohých ochorení a jej účinky na zdravie sú viac ako priaznivé. Ide o liečbu pomocou esenciálnych olejov, ktoré obsahujú účinné látky získané z rastlín, vysoko koncentrované vo fľaštičke. Už malé množstvo oleja si dokáže poradiť s celou radou ťažkostí nielen na fyzickej, ale aj emocionálnej úrovni.

Oleje nabité prírodou

Éterické, alebo esenciálne oleje sú aromatické látky získavané z darov, ktoré nám ponúka samotná príroda: zo semienok, kvetov, koreňov a iných častí rastlín. Vďaka svojmu vzácnemu zloženiu môžu mať na náš organizmus upokojujúce /levanduľa/, alebo naopak energizujúce /mäta/, či očisťujúce /čajovník/ účinky. Pravidelné používanie esenciálnych olejov pomáha pri ťažkostiach s dýchaním, trávením, so spánkom, atď.

Esenciálne, alebo aj éterické oleje možno používať viacerými spôsobmi, čo zaručí čo najlepšie výsledky:

  • aromaterapia /inhalovanie, rozptyľovanie v difuzéri/
  • lokálne, masáž /lokálne nanášanie olejčeku priamo na pokožku/
  • vnútorne /avšak nie všetky oleje sú vhodné na vnútorné použitie/

Okrem toho, že takéto oleje priaznivo pôsobia na naše zdravie, posilňujú tiež imunitu a očisťujú prostredie, pričom ničia patogény zo vzduchu.

Kvalita na prvom mieste

Na trhu existuje viacero druhov esenciálnych olejov, ktorých účinky sa môžu výrazne líšiť. Pri kúpe sa preto zamerajte v prvom rade na kvalitu, čistotu (t.j. 100% prírodné esenciálne oleje), ako aj miesto a spôsob ich výroby. Je zrejmé, že dopyt po prírodných produktoch v posledných rokoch prudko vzrástol a môžete sa stretnúť aj s produktami, ktorých chemické zloženie je viac syntetické ako prírodné. Medzi popredné značky v oblasti aromaterapie patrí dōTERRA.

Sú oleje vhodné pre každého?

Aromaterapiu môžu absolvovať v podstate všetky vekové skupiny, ale existujú isté výnimky, pri ktorých je nutné zbystriť. Ak chcete používať esenciálne oleje aj počas tehotenstva, poraďte sa so svojim aromaterapeutom /hlavne v prvých mesiacoch/; rovnako niektoré z olejov nie sú vhodné pre deti. Na druhej strane, na trhu možno nájsť aj jemné olejčeky bezpečné aj pre tie najmenšie detičky /napr. levanduľa, citrón, kadidlo/.

Vždy, a to platí nielen v prípade detí, dbajte na presné dávkovanie, správne riedenie a použitie esenciálnych olejov vyslovene na účel, na ktorý sú určené.

Sensei.sk

Máte otázky, alebo potrebujete poradiť ?

Napíšte nám. Na Vaše otázky odpovie naša terapeutka TČM, výživová poradkyňa a poradkyňa v oblasti éterických olejov a výživových doplnkov Jana Dubová Kráľová.

Všetky výsledky