Niečo o značke dōTERRA

V roku 2008 sa zakladatelia značky dōTERRA vydali na misiu výroby čistých, silných, vysokokvalitných esenciálnych olejov, ktoré by sa dali ľahko používať a ešte jednoduchšie by sa šírili svetom. Odvtedy  už tisíce jednotlivcov, rodín a komunít zakúsili silu esenciálnych olejov, keď do svojho každodenného života zaradili používanie produktov dōTERRA.

Spoločnosť dōTERRA vynakladá veľké úsilie na starostlivé plánovanie každého kroku v procese výroby esenciálnych olejov s cieľom meniť rodiny, komunity a svet jednu kvapku oleja po druhej. Spoločnosť dōTERRA zaisťuje realizáciu každého opatrenia od výsadby semien až po dodávku esenciálnych olejov priamo domov, aby vám mohla priniesť zodpovedne získané a dôkladne otestované esenciálne oleje  vysokej kvality.

Zodpovedné získavanie zdrojov

Pestovatelia

Vďaka celosvetovej botanickej sieti zahŕňajúcej pestovateľov z viac ako 40 krajín sa spoločnosť dōTERRA vydáva na cestu za kvalitnými esenciálnymi olejmi, pričom zabezpečuje, že do procesu výroby oleja vstúpia len tie najlepšie semiačka, pôda, vybavenie a podmienky pestovania. Partnerstvo s pestovateľmi, ktorí dôkladne poznajú pôvodné rastliny, miestnu klímu, charakteristické poveternostné podmienky a vedia, aké semiačka a pôdu treba použiť a pod., umožňuje značke dōTERRA® vyrábať čisté, účinné a bezpečné esenciálne oleje. Kompromis v ktoromkoľvek bode procesu pestovania, zberu alebo destilácie povedie  k zníženiu kvality esenciálneho oleja. Preto sa spoločnosť dōTERRA spolieha na vedomosti a skúsenosti domácich farmárov. Starostlivý výber rastlinných zdrojov umožňuje spoločnosti dōTERRA produkovať nielen čisté a vzácne esenciálne oleje, ale zároveň poskytuje prácu pre poľnohospodárov na vidieku, ktorí by inak mohli čeliť problému nespravodlivých miezd alebo zlým pracovným podmienkam. Ak pestovatelia nadviažu spoluprácu so spoločnosťou dōTERRA, dostanú spravodlivú odmenu, ktorá podporuje ich podnikanie  a rodinám zabezpečuje udržateľný príjem.

Destiléri

Tak ako je mimoriadne dôležitá a citlivá časť procesu zahŕňajúca výsadbu, pestovanie a zber, ďalší krok – destilácia – je kľúčom k zachovaniu silnej arómy a terapeutických prínosov jednotlivých esenciálnych olejov. Destiléri spoločnosti dōTERRA majú veľkú úlohu v zachovaní jemného chemického profilu každého esenciálneho oleja v priebehu jeho výroby, lebo pracujú s dôrazom na detail, správnym vybavením a odhodlaním vyrábať len to najlepšie.

Spoločnosť dōTERRA používa dva typy destilačných procesov – parnú destiláciu a expresiu, ktoré sa osvedčili  pri výrobe čistých, kvalitných esenciálnych olejov.

Parná destilácia: V tomto krehkom, časovo náročnom procese sa voda uvedie do varu, čím vzniká para, ktorá prechádza rastlinným materiálom. Para vynesie aromatické zlúčeniny z rastliny do zbernej trubice, kde sa ochladí a opäť zmení na vodu. Z tejto vody možno ľahko oddeliť číry a čistý esenciálny olej.

Expresia: Označuje sa aj ako lisovanie za studena. Expresia sa používa len na výrobu citrusových esenciálnych olejov dōTERRA. Počas tohto procesu mechanický lis vytláča silicu z kôry citrusového plodu, čím vzniká čistý a účinný citrusový olej.

Sensei.sk

Máte otázky, alebo potrebujete poradiť ?

Napíšte nám. Na Vaše otázky odpovie naša terapeutka TČM, výživová poradkyňa a poradkyňa v oblasti éterických olejov a výživových doplnkov Jana Dubová Kráľová.

Všetky výsledky