dōTERRA prináša esenciálne oleje priamo k Vám domov

Každý detail procesu výroby esenciálneho oleja je navrhnutý tak, aby sa dosiahol jeden cieľ: vytvoriť čistý, bezpečný, vysokokvalitný olej pre používateľov produktov značky dōTERRA®. Spoločnosť dōTERRA vie, že odhodlanosť k zodpovednosti, účinnosti a presnosti bude mať za následok výrobu tých najlepších esenciálnych olejov, ktoré dokážu skutočne ovplyvniť životy rodín po celom svete. Vďaka kvalitným esenciálnym olejom môžete vy a vaša rodina nájsť prirodzené riešenie každodenných problémov a tešiť sa  z lepšieho zdravia a pohody – čím sa naplní cieľ spoločnosti dōTERRA, meniť životy ľudí čistými esenciálnymi olejmi. 

Aplikácia esenciálnych olejov

Čoskoro sa dozviete, že existujú stovky spôsobov používania esenciálnych olejov dōTERRA®, a to  v rámci relaxácie, osobnej hygieny, upratovania, varenia a iných oblastí. Každý olej má aspoň jednu z troch aplikačných metód: rozptyľovanie, lokálne použitie a ako potravinárska prídavná látka.

Rozptyľovanie

Esenciálny olej možno rozptýliť difuzérom alebo priamo inhalovať, čím získame stimulujúci aromatický zážitok. Používanie olejov aromatickou cestou môže zlepšiť náladu a vyčistiť vzduch od nežiaducich pachov.

Lokálne použitie

Esenciálny olej sa ľahko vstrebáva do kože a môže sa bezpečne aplikovať povrchovo (topicky) buď samotný, v kombinácii s inými topickými olejmi alebo so základovými olejmi.

Potravinárska prídavná látka

Esenciálny olej možno užívať aj vnútorne, aby priniesol rôzne zdravotné výhody. Tieto interné oleje sa môžu používať ako výživové doplnky, ak sa umiestnia do vegetariánskej kapsuly alebo do rôznych jedál.

Bezpečnosť esenciálnych olejov

Čisté esenciálne oleje značky dōTERRA sú veľmi účinné. Bez ohľadu na to, či oleje aplikujete lokálne, konzumujete ich vnútorne alebo ich rozptyľujete, nezabudnite, že aj s málom sa dá dosiahnuť veľa. Vždy dodržiavajte odporúčania spoločnosti dōTERRA týkajúce sa používania. Tieto odporúčania nájdete v aktuálnom sprievodcovi  k produktom a na stránke doterra.com.

■  Pri prvom lokálnom použití esenciálneho oleja je vhodné ho zriediť so základovým olejom, aby ste zistili, ako olej reaguje s vašou pokožkou. Začnite jednou kvapkou esenciálneho oleja a piatimi kvapkami frakcionovaného kokosového oleja. Postupom času a s pribúdajúcimi skúsenosťami si tento pomer môžete prispôsobiť podľa seba.

■   Niektoré esenciálne oleje sú veľmi silné a pred nanesením na kožu sa musia vždy zriediť so základovým olejom, napríklad frakcionovaným kokosovým olejom dōTERRA. K takýmto olejom patrí: Kasia, Škorica, Klinček, Muškát, Citrónová tráva, Oregano a Tymián. Označujeme ich ako horúce oleje. Ak ich skúšate prvýkrát, zvážte zrieďovací pomer jedna kvapka esenciálneho oleja na 10 kvapiek frakcionovaného kokosového oleja.

■   Niektoré esenciálne oleje spôsobujú fotosenzitivitu, čo môže spôsobiť, že sa Vám pokožka ľahšie spáli. Je vhodné vyhýbať sa UV žiareniu (slnku či soláriam) minimálne 12 hodín po nanesení na kožu. K takýmto olejom patrí: AromaTouch™, Bergamot, dōTERRA Air™,  dōTERRA Cheer™, Citrus Bliss™, Elevation™, dōTERRA Forgive™, Grapefruit, InTune™, Citrón, Limetka, dōTERRA Motivate™, dōTERRA On Guard™, Purify, Smart & Sassy™,  Divoký pomaranč a Zendocrine™ .

■   Esenciálne oleje je obvykle bezpečné aplikovať kdekoľvek na kožu, existujú však určité oblasti, ktorým sa treba vyhnúť. Oleje neaplikujte do vnútra nosa, vnútorného ucha, očí, na poškodenú kožu alebo v ich blízkosti ani na iné citlivé oblasti.

■  Ak po aplikácii oleja koža začne červenieť, svrbieť alebo páliť, odstráňte olej z kože jemným utretím oblasti mäkkou handričkou a potom striedavo nanášajte základový olej, napríklad frakcionovaný kokosový olej, a striedavo oblasť zľahka utierajte.

■   Ak esenciálne oleje užívate vnútorne, naraz stačí užiť jednu alebo dve kvapky. Olej môžete pridať priamo do vody alebo inej tekutiny, prípadne ho môžete vložiť do prázdnej kapsuly a prehltnúť.

■  Deti sú vo všeobecnosti citlivejšie na esenciálne oleje ako dospelí. Pred lokálnou aplikáciou u dieťaťa sa olej odporúča zriediť a začať s nanášaním na spodnú časť chodidiel. V prípade malých detí do dvoch rokov je vhodné začať s rozptyľovaním pomocou difuzéra.

■  Keďže oleje dōTERRA sú veľmi silné, dbajte, aby sa používali iba pod dohľadom dospelej osoby. Spoločnosť dōTERRA odporúča uchovávať oleje na vysokom mieste mimo dosahu detí. Oleje uchovávajte s priloženým redukčným otvorom vo fľaštičke a s pevne utiahnutým viečkom.

■  Ak máte nejaké otázky týkajúce sa používania esenciálnych olejov v prípade konkrétnej potreby, kontaktujte našu kvalifikovanú poradkyňu.

Sensei.sk

Máte otázky, alebo potrebujete poradiť ?

Napíšte nám. Na Vaše otázky odpovie naša terapeutka TČM, výživová poradkyňa a poradkyňa v oblasti éterických olejov a výživových doplnkov Jana Dubová Kráľová.

Všetky výsledky